כמעט כולם מכירים את ההרגשה הזאת. קמים בבוקר ומרגישים בעין תחושה קצת נפוחה וכבדה, ניגשים למראה כדי לצחצח שיניים ומגלים עין נפוחה. אם זה קורה לכם לעתים קרובות או רחוקות, אתם לא לבד. כנראה שכמו לאנשים רבים יש לכם שעורה בעין.

שעורה בעין היא למעשה אבצס שנוצר בעין בשל דלקת באחת מבלוטות השומן בגבול העפעפיים. למעשה, פשוט מוגלה שהצטברה.

מה גורם לשעורה בעין?

כשבלוטת השומן בעין פועלת באופן לא תקין  היא נוטה להיסתם. הסתימה גורמת להצטברות הפרשה. במקרים מסוימים, ההפרשה הזאת מגיעה לרקמות שממוקמות סביב הבלוטה וכשזה קורה, זה עשוי לגרום לדלקת.

שעורה בעין מתרחשת בעיקר בקרב אנשים שלוקים בדלקות בעפעפיים לעתים קרובות או מבעיות אחרות באזור העפעפיים.

מהם תסמיניה של שעורה בעין?

  • תחושת גירוי ועין שורפת.
  • עפעפיים אדומים, נפוחים ו"כבדים".
  • בליטה מכאיבה בעפעף.
  • לעתים, תופיע בבליטה גם מעין נקודה צהבהבה (זה לרוב סימן לכך שיש שם מוגלה).
  • כאשר הבליטה גדולה באופן מיוחד היא עלולה לגרום לתחושת לחץ בעין. במקרים מסוימים היא עלולה לגרום להפרעה בראייה, שתחלוף כאשר תבריא העין..

האם שעורה בעין זה מסוכן? מתי מומלץ להתייעץ עם רופא?

אם יש לך נפיחות בעין, כאבים או אדמומיות בעפעפיים, מומלץ לפנות לרופא עיניים שיבדוק במה מדובר ויעניק טיפול נכון.

האם שעורה בעין מדבקת?

התשובה היא בהחלט לא. שעורה היא אינה מחלה מדבקת. גם המוגלה בקצה העין אינה מדבקת. יש לטפל בה בעדינות כפי שהנחה הרופא, לשמור על העין, לשטוף ידיים לפני הנגיעה בה כדי למנוע זיהומים, אך אין חשש מהדבקה.

איך יש לטפל בשעורה בעין?

מומלץ לגשת לרופא על מנת לוודא שאכן מדובר בשעורה בעין. במידה וזו אכן שעורה בעין, הרופא ככל הנראה ימליץ על טיפול פשוט: להניח על העין קומפרסים חמימים, מספר פעמים ביום. הקומפרסים מרככים את הנפיחות ומאפשרים להפרשה בעין לצאת בקלות. יש לטבול גזה או מגבת נקייה במים חמימים. חשוב להיזהר מכוויה בעין.

בנוסף, לא מומלץ להשתמש בתיון שעלול לצבוע את רקמות העין. עוד ניתן להניח ביצה קשה עטופה במגבת נקייה ולעסות בזהירות את העין. גם כאן, חשוב להיזהר לא לגרום לכוויה. הרופא עשוי להמליץ גם על משחת עיניים עם סטרואידים. לרוב, השימוש בה הוא עד 14 יום. לאחר מכן המשחה מאבדת מיעילותה. באיזו שיטה שלא תבחרו, יש להקפיד לשטוף את הידיים לפני ואחרי המגע עם העין.

דילוג לתוכן